Incontinentie ondergoed

Het incontinentie ondergoed van Swaens vangt vocht op bij ongewenst urineverlies met een kruisjes met verschillende lagen. Het is stijlvol en functioneel incontinentie ondergoed van bamboe dat je zelfvertrouwen en comfort teruggeeft.

41 Producten


Beschermend ondergoed bij urineverlies 

Gelukkig biedt Swaens lingerie, incontinentie ondergoed bescherming bij ongewild urineverlies. Swaensi9bamboe is zijdezacht, ademend, anti-allergeen en neemt tot wel 60% meer vocht op dan katoen! En iedere Swaens heeft een uniek kruisje met onmiskenbare eigenschappen. Ze zijn geurwerend, hebben een grote vochtopname, voorkomen doorlekken en voelen droog aan. Deze bijzondere eigenschappen garanderen veiligheid bij urineverlies.
Niet voor niets bevelen incontinentieverpleegkundige, urologen, urotherapeuten en bekkenbodemtherapeuten ons aan.

Incontinentie ondergoed van Swaens 

Incontinentie is onwillekeurig urineverlies, ofwel ‘je plas niet meer op kunnen houden’. U bent niet de enige. 3 van de 4 vrouwen hebben in meer of mindere mate last van ongewenst urineverlies. Samen met andere blaasgerelateerde problemen komt het vaker voor dan alle aandoeningen zoals astma, diabetes en epilepsie bij elkaar opgeteld. Ook een groot gedeelte van alle mannen heeft last van incontinentie. Zo heeft ongeveer een kwart van de mannelijke vijftigplussers wel eens last van urineverlies. De mate van het urineverlies varieert van enkele druppels tot grotere hoeveelheden. 

Oorzaak incontinentie 

Incontinentie ofwel urineverlies kan verschillende oorzaken hebben:

  • Doorgemaakte zwangerschappen en bevallingen
  • Een verzakking
  • Slechte bekkenbodemfunctie
  • Na prostaatkanker 

Soorten incontinentie

Er zijn verschillende soorten urineverlies. De vier meest voorkomende zijn:

  • Stressincontinentie

Stressincontinentie (inspanningsincontinentie) komt het meeste voor bij vrouwen. Stressincontinentie is onwillekeurig urineverlies tijdens lachen, niezen en hoesten. De oorzaak van het urineverlies is meestal een verslapping van de sluitspier van de blaas en onvoldoende steun aan de plasbuis. 

  • Aandrangincontinentie

Bij aandrangincontinentie kun je de aandrang tot plassen niet onderdrukken. Je moet heel vaak plassen en er treedt urineverlies op. Ook ’s nachts kan men vaak wakker worden met een hinderlijke aandrang tot plassen.

  • Gemengde incontinentie

Bij gemengde incontinentie zijn zowel symptomen van inspannings- als aandrangincontinentie. 

  • Overloopincontinentie

Bij overloopincontinentie wordt de blaas niet volledig geleegd. Oorzaken zijn een overactieve bekkenbodem, slecht functionerende zenuwen, een blokkade in de urinebuis die de uitstroom van urine tegenhoudt of een slappe urineblaas.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »